Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Požega: Izvještajna skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske

Kako nas je izvjestio Vlatko Krznarić, predsjednik udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske Županije, danas je u velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije u Požegi s početkom u 11:00 sati održana Izvještajna skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske za 2018. godinu.

Izvještajna skupština ZUHBDRP RH započela je intoniranjem državne himne “Lijepa naša Domovino” i minutom ponosne tišine u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se nazočnima obratio predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, koji je i službeno otvorio skupštinu, uz ranije usuglašen prijedlog za izbor članova Radnih tijela skupštine. Skupštinu potom nastavlja voditi  jednoglasno izabrani predsjednik Radnog predsjedništva Edim Muratović.

Nakon verifikacije broja nazočnih delegata, predloženi Dnevni red je djelomično izmijenjen i usvojen kao takav u cjelosti. Odmah na početku, temeljem ranije zaprimljene zamolbe, u članstvo ZUHBDRP RH jednoglasno je primljena Udruga hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije, kako bi njeni predstavnici mogli pravovaljano sudjelovati u radu skupštine. Predsjednik ZUHBDPR RH je podnio izvješće o radu za 2018.g., te izvješće o financijskom poslovanju Zajednice.

Predsjednik Nadzornog odbora Zlatan Jerković podnio je izvješće o radu Nadzornog odbora koji je utvrdio kako nije bilo napravilnosti u radu, a Saša Čajsa je u ime predsjednika Suda časti Stjepana Kušena, podnio Izvješće o radu toga tijela, kojim je konstatirano kako tijekom 2018.g. nije bilo podnesenih prijava za stegovni postupak.

Nakon kraće rasprave, sva izvješća su jednoglasno usvojena, te se pristupilo usvajanju Plana i programa, te Financijskog plana za slijedeću godinu, koji su također nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeni.

Na kraju radnog dijela skupštine raspravljalo se o prijedlogu kandidature Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar za domaćinstvo i organizaciju jubilarnih 10. Sportskih susreta ZUHBDRP RH, koji će biti održani 19. rujna 2020.g. u herojskom gradu Vukovaru. Prijedlog je jednoglasno usvojen, a sve članice Zajednice stavile su se vukovarcima na raspolaganje, te im ponudili svesrdnu pomoć u organizaciji i realizaciji 10. Sportskih susreta ZUHBDRP RH.

Foto: V.Krznarić

Preuzmi PDF