Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Nekategorizirano

Mili Rončević uspješno presađena koštana srž-bolest se povukla

Mili Rončević, dvogodišnjoj djevojčici koja se od akutne megakariocitne leukemije liječi u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia u Sjedinjenim Američkim Državama i za čije je liječenje putem humanitarne akcije prikupljeno više od 37 milijuna kuna, prvog je dana studenog uspješno presađena koštana srž i bolest joj se povukla.

Milin otac Marin Rončević informaciju je potvrdio Jutarnjem listu te rekao da je Mila oporavak od postupka odradila u tri tjedna, umjesto prosječnih pet. “Mila je prije same transplantacije prošla desetodnevno kondicioniranje”, rekao nam je Rončević i dodao da je Mila za sada “super” oporavlja.

Rončević je rekao da će Mila narednih godinu dana biti pod nadzorom. “Učestalo će je se pratiti, živjet će u izolaciji i pod posebnim pravilima. Tu je i opasnost od komplikacija”, dodao je i rekao da se iskreno nada da daljnjih koraka u liječenju neće biti.

Podsjećamo, Rončević se od travnja liječi u Children’s Hospital of Philadelphia. Zahvaljujući apelu obitelji upućenom preko Facebooka, vijest o Milinoj bolesti i novcu potrebnom za liječenje u Americi se proširila u cijeloj Hrvatskoj, a dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćivali su donacije. Za Milu je prikupljeno više od 37 milijuna kuna. Cilj je, podsjetimo bio, 2,8 milijuna koliko bi trebalo koštati liječenje u Philadelphiji.

Foto: Marin Rončević

Mario Strinavić

Preuzmi PDF