Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Pripreme za prvu Domovinsku duhovnu obnovu u Slavonskom Brodu

Sinoć je u Slavonskom Brodu održan radni sastanak braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije na temu: Organizacija “Domovinske duhovne obnove”, koju će u Slavonskom Brodu najvjerojatnije tijekom mjeseca svibnja ove godine predvoditi pater Ike Mandurić. Uz predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ Branka Cindrića, kao inicijatora ovog sastanka bilo je nazočno 20-tak predstavnika 8 udruga, među kojima su bila i dva predstavnika UHBDR 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, Mario Strinavić i Antun Brađašević.

U vrlo konstruktivnoj raspravi imenovano je Povjerenstvo koje broji 5 članova i koje ima zadatak obaviti niz pripremnih zadataka oko organizacije ovog događaja, pa je tako primjerice za kontakte s medijima zadužen kolega Vlatko Krznarić. Putem izravne telefonske linije sudionike sastanka je informirao i osobno pater Ike Madunić, a potom je bilo riječi i o odlasku branitelja na hodočašće u Međugorje.

Važno je za naglasiti kako će se uskoro u Međugorju , od 2.-5. travnja ove godine, održati Duhovna obnova za branitelje održala pod geslom „Bog zovne čovjeka, gdje si?” Organizatori su Bratovština marijanski zavjet za Domovinu p. Ivan Mandurić i p. Ivan Matić.

O svim detaljima o tome kada će se i gdje održati Domovinska duhovna u Slavonskom Brodu pravovremeno ćemo na našem portalu informirati javnost.

Preuzmi PDF