Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvoGrad i okolica

Dan Brodsko-posavske županije

Ovogodišnji Dan brodsko-posavske županije, 15, travnja, obilježavamo  u dosada nezapamćeno vrijeme epidemiološke krize koja je pogodila cijeli svijet pa tako i ovaj dio Republike Hrvatske.  Priilika je podsjetiti kako  upravo sada trebamo sačuvati optimizam i nadu. Hrvatski narod, nažalost, ima velikih iskustava u nošenju s krizama. Preživjeli smo i ostvarili pobjedu u Domovinskom ratu, nosili se s ratinm posljedicama, borili sa učincima ekonomske krize iz 2008. godine, a ovaj kraj naše Domovine nisu štedjele ni prirodne katastrofe poput poplava, onečišćenog zraka i vode. Sve to smo izdržali zahvaljujući jedinstvu,  odlučnosti i vjeri u bolje sutra. Ostaje tek vidjeti kakve će posljedice u svijetu ostaviti globalna pandemija koronavirusa, no bit ćemo spremni za sve scenarije i nastojat ćemo ublažiti njene učinke kako bi svim našim stanovnicima zajamčili poslovnu, gospodarsku i socijalnu sigurnost u neizvjesnim vremenima koja su pred nama. Bez obzira na razvoj situacije, život, poslovanje, obrazovanje i društvo općenito – ne smiju stati i pokleknuti. Iz svega trebamo izvući pouku, ali i shvatiti ovu krizu kao izazov u sagledavanju novih mogućnosti i prilika koje će se stvoriti na socio-ekonomskom području. Zato je od presudnog značaja u vremenu pred nama sinergija predstavničke i izvršne vlasti u donošenju odluka za oporavak i razvoj Brodsko-posavske županije,  jer samo zajedničkim djelovanjem lokalne samouprave, Županije i Države dugoročno možemo umanjiti posljedice i početi ostvarivati pozitivne pomake. S tom porukom, svim vijećnicima Županijske skupštine i svim stanovnicima Brodsko-posavske županije čestitamo Dan Brodsko-posavske županije, a svim dobitnicima Županijskih nagrada i priznanja od srca čestitamo na njihovom doprinosu i radu u promicanju ovog dijela Lijepe naše.

Kada to prilike dopuste Brodsko-posavska županija organizirat će prigodnu svečanost na kojoj će dobitnicima nagrade i priznanja biti uručeni.

Na temelju članka 28. Odluke o priznanjima Brodsko-posavske županije (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 2/09-pročišćeni tekst i 22/18) i članka 34. Statuta Brodsko-posavske županije („Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije” br. 15/13- pročišćeni tekst i 4/18), Županijska skupština na 20. sjednici, održanoj 9. ožujka 2020., donijela je Odluku o dodjeli županijskih priznanja u 2020. godini, a ovim putem objavljujemo imena dobitnika,

Plaketa  Brodsko-posavske županije koja se  dodjeljuje pravnim osobama u 2020. godini dodjeljuje se:

  1. Aminolabs Atlanticu d.o.o. iz Nove Gradiške , za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepata u području dodataka prehrani za sportaše  i ostvarene pozitivne financijske rezultate.
  2. Decospan Mato Furnir d.o.o. iz Oprisavaca, za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u proizvodnji furnira i ostalih ploča od drva,  za ulaganja u proširenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta, te  ostvarene rezultate koji pozitivno utječu na ukupan gospodarski razvitak Brodsko-posavske županije. 
  3. Poljoprivrednom obrtu „Domi”, Brđani,  za izniman doprinos u proizvodnji rajčice u hidroponskom uzgoju i promicanju Brodsko-posavske županije kroz plasman proizvoda na tržište. 
  4. Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Stjepana Kneževića, Gundinci, za postignute rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i tovu svinja te promicanju razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
  5. Šprajc THD d.o.o. Slavonski Brod, za postignute rezultate u građevinskoj djelatnosti, proširenju poslovanja na opremanju objekata , uspješno financijsko poslovanje te kontinuirano povećanje broja zaposlenih

Kovanica od zlata koja se dodjeljuje fizičkim osobama u 2020. godini dodjeljuje se:

  1. dr.sc.Carol Philips Poe, profesorici, za izuzetno zalaganje na uspostavljanju stručne i znanstvene suradnje između Sveučilišta u Georgiji, USA i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, posebno u dijelu koji se odnosi na usvajanje novih znanja i tehnologija, odnosno razmjeni iskustava u području javnog zdravstva i zdravstvene zaštite pučanstva.
  2. Zdenki Meter, dr.med.iz Slavonskog Broda,  za osobite rezultate u organizaciji i liječenju te pružanju zdravstvene zaštite, odnosno socijalne skrbi građanima.
  3. Renatu Mariću, vl. obrta Marun prijevoz, građevinarstvo i usluge, Slav.Brod,  za uspješne poslovne rezultate u poslovanju te kontinuirano poticanje razvoja  malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Brodsko-posavskoj županiji.
  4. mr.spec.Ljiljani Plavotić, socijanoj pedagoginji iz Slav.Broda, za osobite uspjehe u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju.
  5. Boži Jankoviću, vlasniku obrta Mlin i pekarnice Janković iz Brodskog Stupnika, za osobite uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, a osobito pekarske djelatnosti.
  6. Robertu Matoku, natporučniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Slav.Broda, za postignute uspjehe i rezultate 19. naraštaja vojnih pilota, a posebno za primjenu stečenih znanja i iskustava području ratnog zrakoplovstva.
  7. Željku Renku, voditelju i treneru škole nogometa Batrina, za izniman doprinos u razvoju sporta, osobito nogometa na području Brodsko-posavske županije.
  8. Ivanu Podobniku, dragovoljcu Domovinskog rata i HRVI 50%, za sudjelovanje i doprinos u obrani Brodsko-posavske županije te rješavanju problema kako hrvatskih branitelja tako i članova njihovih obitelji.
  9. Branku Cindriću,  predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, za sudjelovanje u Domovinskom ratu te aktivnom sudjelovanju u radu udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te za nesebičan rad i skrbi o braniteljskoj populaciji.
  10. Luki Gariću, tajniku 101. bosansko-brodske brigade iz Slavonskog Broda, za sudjelovanje u Domovinskom ratu i promoviranju vrijednosti Domovinskog rata te ostvarivanje prava ranjenih pripadnika Hrvatske vojske.

Preuzmi PDF