Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

25.obljetnica VRA BLJESAK u Okučanima, od corona-uvjeta, preko incidenta, do poštovanja žrtve hrvatskih branitelja /FOTO i AUDIO

Jučer je u Okučanima obilježena 25. obljetnica legendarne VRA BLJESAK kojom je od srbo-četničkih agresora 1995. godine oslobođen veliki dio zapadnog dijela Slavonije, te demonstrirana snaga Hrvatske vojske i pripadnika MUP-a RH, odnosno hrvatskog obrambenog ustroja. U dugo očekivanoj akciji s velikim žarom i motivacijom, u gardijskim brigadama i ostalim vojnim i policijskim postrojbama, sudjelovao je veliki broj dragovoljaca Domovinskog rata sa šireg novogradiškog područja, koji su se nakon dugih i teških godina izgnanstva mogli vratiti u svoja sela i domove. O VRA BLJESAK uči se danas na svi prestižnim vojnim učilištima diljem svijeta, a s posebnom čašću i ponosom ističemo doprinos naših pripadnika novogradiške 121.brigade-pukovnije koji su prvi ušli u oslobođene Okučane.

Kao što su brojni mediji prenijeli, jučer, po kišovitom vremenu, događaj u Okučanima su obilježile i mjere borbe protiv korona virusa ali i incident i odlazak predsjednika RH Zorana Milanovića koji je tijekom intoniranja hrvatske himne napustio Okučane, a prije toga dao izjavu okupljenim novinarima u kojoj je pojasnio što ga je to zasmetalo.

Nakon toga prema predviđenom protokolu održan je prigodni program a onda su predstavnici hrvatskog državnog vrha položili vijence pored spomen obilježja podignuto u čast 51 poginulom branitelju te su također uslijedile izjave za novinare.

Posebno napominjemu kako su osobno bili nazočni: predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Damir Krstičević, župan Brodsko-posavske županiej Danijel Marušić i brojni drugi.

U nastavku ove vijesti poslušajte integralne tonske snimke izjava koje su za web-portal i internetski neprofitni Domoljubni radio snimili Mario Strinavić i Antun Toni Brađašević.

Predsjednik RH Zoran Milanović

Premijer Andrej Plenković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković

Damir Markuš

Vlatko Krznarić

Župan Danijel Marušić

Načelnik Okučana Aca Vidaković

Predsjednik Županijske skupštine BPŽ Pero Ćosić

Preuzmi PDF