Aktualno:

Općina Rešetari i dalje intenzivno napreduje

Nizom prigodnih svečarskih sadržaja danas je obilježena 27. obljetnica osnutka Općine Rešetari. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća sve je najprije pozdravila predsjednica Milka Perković,a potom je o radu u proteklom periodu govorio načelnik Zlatko Aga. Skup su pozdravili i saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić te saborski zastupnik Davor Vlaović i župan BPŽ Danijel Marušić.

Istaknuta je činjenica kako je općinska uprava uspjela povući oko 100 milijuna kuna sredstava iz EU fondova te je među najuspješnijima u Hrvatskoj. Prije svečane sjednice uzvanicima je prezentiran završeni projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a na gradilištima su upoznati s radovima koji se izvode na izgradnji zgrade dječjeg vrtića i jaslica, te rekonstrukciji i dogradnji Vatrogasnog doma i spremišta, ta razgledali su novoizgrađeni prostor općinske upravne zgrade. Prikazan je i kratak film o Općini Rešetari.

Bilo je vrlo svečano i dostojanstveno na polaganju vijenaca pored spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i pored biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu a potom su načelnik Zlatko Aga i župan Danijel Marušić otkriti spomen obilježje hrvatskim braniteljima ispred općinske upravne zgrade.
Na svečanoj sjednici su u povodu Dana općine dodijeljena ovogodišnja općinska priznanja. Svečanosti u Rešetarima bili su nazočni i brojni predstavnici tvrtki i institucija koje su uključene u razvojne projekte koji su u realizaciji no zbog Korona – krize iz sigurnosnih razloga nisu došli gosti iz udaljenijih krajeva Hrvatske kao što je to bilo prethodnih godina.

Preuzmi PDF