Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGrad i okolica

Završen dio velikih projekata OBNG

Danas je u krugu Opće bolnice Nova Gradiška održana završna konferencija za projekte energetske obnove triju zgrada i to: Kuhinje ( vrijednost radova 700.000,-kn), Transfuzije ( 480.000,-kn), i Upravne zgrade ( 400.000,kn). To će utjecati na veliku uštedu energije i zaštitu okoliša. U tijeku je obnova stare zgrade bolnice (vrijednost oko 9 mil. kn), te zgrada nove bolnice (preko 20 mil.kn). Evo što su o tome rekli župan BPŽ Danijel Marušić i ravnatelj OBNG Josip Kolodziej.

„Mi kao Brodsko-posavskoj županiji ulažemo u svoje vlasništvo. To su jako velika ulaganja kako ovdje u Novoj Gradiški tako i u Slavonskom Brodu gdje smo uložili oko 120 milijuna kuna. Ovdje u Novoj Gradiški obnavljaju se i odjeli poput ginekologije, anesteziologije, i drugih a ukupna vrijednost te investicije sa kupnjom i instaliranjem nove opreme je preko 80 milijuna kn. Ovom prigodom posebno ističem izvanrednu suradnju s upravom OBNG na čelu s dr. Josipom Kolodziej. Ovo su ogromni poslovi koji su odlično vođeni kao i u Slavonskom Brodu gdje je za za to zadužen dr. Samardžićem, a pohvaljujem i vodstva drugih zdravstvenih ustanova. Mi u Novoj Gradiški imamo u planu još neke projekte i ovo je dokaz kako ima dobrih vijesti koje zaslužuju medijsku pozornost a ne samo nekakvo crnilo i negativnosti.”- rekao je župan.

„Spremni smo i za buduće projekte i zahvaljujem se županu na svesrdnoj podršci kako njega osobno tako i uprave BPŽ. Mi smo u velikim radovima i na drugim projektima kao što je uređenje okoliša OBNG, i obnovu vanjske infrastrukture kao što je kanalizacija, odvodnje, vodoopskrba, dva velika parkirališta i drugo. Imat ćemo uskoro novih 250 parkirališnih mjesta. Taj projekt vrijedi oko 8 mil. kn. Imamo gotov projekt obnove rodilišta za koji je već osigurano 1 mil.kn iz županijskih decentraliziranih sredstava. Općine novogradiškog područja i grad NG su nam donirali pola mil. kn za obnovu pedijatrije. Uskoro ćemo imati sve odjele obnovljene što veseli kako nas djelatnike tako i naše pacijente. To su prostori koji su klimatizirani centralnim klimama. Imamo i projekt obnove operacijskih sala. Obnovili smo rengen. Uspostavili smo novi odjel dijalize sa novom opremom vrijedan oko 20 mil. kn a tu je i novi CT aparat vrijedan oko 5 mil. kn. Imamo gotov i projekt hitnog bolničkog prijema vrijedan oko 10 mil. kuna kojeg se isto nadamo realizirati.”- rekao je ravnatelj OBNG.

A.Brađašević

Preuzmi PDF