Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

O aktualnoj empidemiološkoj situaciji press konferencija u Novoj Gradiški/ VIDEO i današnje izvješće o 93 novozaražena

Sjednica Stožera CZ Grada Nova Gradiška održana je jučer pod predsjedanjem novog načelnika Marka Ćosića, koji je zamijenio dosadašnjeg načelnika Borislava Vidošića koji je preuzeo obnašanje dužnosti gradonačelnika. Na sjednici je bio i Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ, koji je potom održao konferenciju za novinare. Govorio je o vrlo ozbiljnom stanju i naglom povećanju broja oboljelih od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji i od građana i pravnih osoba zatražio dodatan oprez i pridržavanje epidemioloških mjera te najavio mogućnost njihovog pooštravanja ukoliko pandemija uzme većeg maha. Za danas je najavio slanje uputa koje se odnose na novu odluku Nacionalnog Stožera koja je na snazi od prije tjedan dana. Pogledajte video zapis i što je govorio gospodin Bošnjaković

https://youtu.be/MPt8P7wg0kc

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(04.11.2020. )93 NOVE POZITIVNE OSOBE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 93 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. U tijeku je epidemiološka obrada pozitivnih osoba i njihovih kontakata. Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.725, dok je broj aktivnih slučajeva 545.
Hospitalizirane su ukupno 42 osobe (6 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 29 osoba, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.135 osoba (196 osoba više nego prethodni dan). Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

NAČELNIK
STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE
Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF