Aktualno:

Danas 115 novooboljelih

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(15.11.2020.)

115 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je ukupno 137 pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđeni PCR uređajem) te 1 vjerojatno pozitivan (potvrđen antigenskim testiranjem). Od ukupnog broja pozitivnih nalaza, 115 su pozitivni nalazi osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji, a 22 pozitivna nalaza odnose se na osobe s prebivalištem u drugim županijama. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (42), općine Klakar i Vrpolje (po 9), grad Nova Gradiška (7), općine Davor, Garčin, Oprisavci i Sibinj (po 6), općine Donji Andrijevci i Sikirevci (po 3), općine Bebrina, Bukovlje, Cernik, Dragalić, Gornja Vrba i Podcrkavlje (po 2), općine Brodski Stupnik, Nova Kapela, Okučani, Oriovac, Slavonski Šamac i Velika Kopanica (po 1) te 22 osobe s prebivalištem u drugim županijama.

Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Hospitalizirane su ukupno 72 osobe (7 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 55 osoba, a u novogradiškoj bolnici 17 osoba. Deset hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 1.624 osobe (238 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.   

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF