Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

IN MEMORIAM – Viktor Alekšević

Od posljedica komplikacija uslijed korona zaraze, u osječkoj  bolnici 10.  siječnja  u 68. godini preminuo je poznati novogradiški hrvatski branitelj, pukovnik Viktor Alekšević.

Od samog početka Domovinskog rata1991. godine, stao je u obranu kao dragovoljac i pripadnik 3. bojne 108. brigade Zbora narodne garde Slavonski Brod, u kojoj su tada bili i brojni dragovoljci s novogradiškog područja. Ustrojem121. brigade HV Nova Gradiška, kao i cijela 3. bojna, postaje pripadnik njene 1. bojne 121. brigade. Kao zapovjednik satnije teško je ranjen. Umirovljen je u činu pukovnika.

Zapaženo je njegovo angažiranje u okupljanju braniteljske populacije, borbi za njihova prava koja proizlaze iz sudjelovanja u Domovinskom ratu i borbi za očuvanje  njihovog dostojanstva te digniteta Domovinskog rata. U Novoj Gradiški je 14. kolovoza 1992. godine osnovan Klub veterana Domovinskog rata, a Viktor Alekšević bio je njegov prvi predsjednik. Bio je i predsjednik  novogradiške podružnice Nezavisni dragovoljci hrvatski, ali i potpredsjednik  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, 121. brigadi/pukovnije Nova Gradiška.

Viktor je bio istinski domoljub koji je svojim životom i žrtvom posvjedočio ljubav prema Domovini. Povodom njegove smrti predstavnici svih braniteljskih i stradalničkih novogradiških udruga proizašlih iz Domovinskog rata uputili su rodbini i prijateljima preminulog najiskrenije izraze sućuti.

Neka mu je laka hrvatska gruda. Počivao u miru Božjem.

Preuzmi PDF