Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

2 NOVE POZITIVNE OSOBE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(15.02.2021.)

2 NOVE POZITIVNE OSOBE U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 2 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) s prebivalištem na području grada Slavonskog Broda i općine Davor. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.124, dok je broj aktivnih slučajeva 90. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 61, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 143.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ (Ž – 1946.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 140. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (1 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 27 osoba, a u novogradiškoj bolnici 16 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 502 osobe (62 osobe manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 180 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima te u osnovnim školama. Kod 12 gospodarskih subjekata (trgovine razne – 10, pekarnice – 1 i frizerski saloni – 1) evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te su im izrečena upozorenja radi pridržavanja istih. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF