Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

26 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(18.02.2021.)

26 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 26 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (8), općina Staro Petrovo Selo (6), općine Rešetari i Vrbje (po 4) te grad Slavonski Brod i općine Cernik, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.189, dok je broj aktivnih slučajeva 117. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 85, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 145.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 44 osobe (1 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 24 osobe, a u novogradiškoj bolnici 20 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 469 osoba (14 osoba više nego prethodni dan).

Od danas je na snazi „Odluka o izmjeni Odluke o ukidanju privremene mjere zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi na području Brodsko-posavske županije u cilju sprječavanja epidemije COVID-19“, a kojom se omogućavaju posjete korisnicima u vanjskim prostorima te izlasci korisnika izvan prostora pružatelja socijalne usluge smještaja za starije i nemoćne osobe i osobe s invaliditetom u skladu s aktualnim Uputama HZJZ-a.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF