Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvoGrad i okolica

Zajedno za žene – provedba projekta

Ovaj mjesec predstavljamo još dvije korisnice zaposlene na projektu, Mariju i Anu iz Doline.

Marija Kalić dolazi iz Doline, završila je srednju tekstilnu školu i zadnji posao koji je radila prije nego se zaposlila na projektu bio je u fast food-u „Maske“ u Novoj Gradiški. Od tad je prošlo tri godine i Marija je od tad nezaposlena.

Mariji se na projektu najviše sviđa to što može pomoći starijim mještanima, a kaže i kako se često zna dobro nasmijati njihovim pričama i anegdotama koje povremeno podjele s njom.  Krajnji korisnici pomoć najviše traže prilikom donošenja drva, te svakodnevnog pospremanja kućanstva.

Marija navodi kako trenutno za hobije baš i nema vremena, a najveću korist od projekta vidi u pomaganju starijim mještanima prilikom obavljanja svakodnevnih poslova čime se direktno utječe na povećanje kvalitete njihova života. Korist od projekta vidi i u povećanju kvalitete vlastita života jer jedna plaća više u kućanstvu puno znači.

Svakako bi voljela nastaviti raditi na ovakvom projektu u budućnosti ukoliko se ukaže prilika.

Ana Jurišić također dolazi iz Doline, završila je srednju tekstilnu školu, te je svoj radni vijek provela u tekstilnoj industriji. Prije nego se zaposlila na projektu bila je nezaposlena punih sedam godina.

Poput kolegice Marije, ni Ana ne pronalazi vremena za hobije, no uživa u svom poslu i sretna je jer može olakšati svakodnevne obaveze svojim korisnicima. To ujedno smatra i najvećom koristi  ovog projekta, kao i naravno, povećanje kućnog budžeta koji joj omogućava ovaj posao.

Ana navodi kako krajnji korisnici u posljednje vrijeme najviše pomoći trebaju prilikom donošenja drva i proljetnog čišćenja kuće uoči Uskrsa.

Ana bi baš poput Marije, definitivno voljela nastaviti raditi na ovakvom projektu u budućnosti.

Ovaj mjesec održan je i sastanak projektnog tima na kojem su analizirane provedene aktivnosti u proteklih devet mjeseci, koliko se provodi projekt.  Projektni tim zaključio je kako su sve planirane aktivnosti do sad uspješno provedene, te da se projekt odvija u skladu s dinamikom i planom provedbe.  Voditeljica projekta dala je uvid u buduće aktivnosti poput izrade izvještaja, plana podjele paketa krajnjim korisnicima, te provedbe novih evaluacija zadovoljstva uslugom, a koje je potrebno ispuniti do sljedećeg sastanka.

Na kraju sastanka dogovoren je datum za novi sastanak, te je zaključeno kako ne postoje značajne prepreke koje bi mogle utjecati na uspješnost daljnje provedbe projekta.

Projekt „Zajedno za žene“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Preuzmi PDF