Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

11 NOVOOBOLJELIH OSOBA OD COVID-19 U PROTEKLA 24 SATA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ZA 9.6 2021.

11 NOVOOBOLJELIH OSOBA OD COVID-19 U PROTEKLA 24 SATA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze od COVID-19. Od toga 5 slučajeva zaraze zabilježena su na području Slavonskog Broda, te po jedna slučaj na području Nove Gradiške te općina Nova Kapela, Sibinj, Bebrina, Garčin i Vrpolje.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.922.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirane su ukupno 24 osobe od čega je 4 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano je 8 osoba, no ni jedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 306 osoba.

Stožer CZ BPŽ podsjeća i ponovno poziva sve zainteresirane punoljetne osobe s brodskog područja naše županije koje se dosada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje u petak 11.lipnja.2021 (druga doza je 10.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza), u sportsku dvoranu Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola M.A. Reljlković, Slavonski Brod) od 08:00 do 13:00 sati. Druga doza će biti na naznačene termine također u Srednjoj školi M.A, Reljković. Cijepit će se Pfizer cjepivom u prvom dozom cjepiva. Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

Stožer CZ BPŽ ovim putem opetovano poziva sve zainteresirane punoljetne osobe s novogradiškog područja Brodsko-posavske županije koje do sada nisu cijepljene protiv COVID-19 bolesti da se jave u petak, 11. lipnja 2021. godine u Opću bolnicu Nova Gradiška, Strossmayerova 17 A (ulaz preko puta porte), u vremenu od 15:00 do 18:00 sati, radi cijepljenja. Sa sobom moraju ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Cijepiti se mogu samo osiguranici HZZO-a s važećom iskaznicom zdravstvenog osiguranja. Osobe koje su preboljele COVID-19 bolest mogu se cijepiti najranije tri mjeseca od preboljenja. Cijepit će se cjepivom proizvođača Pfizer i još jednom naglašavamo da je riječ isključivo o prvoj dozi. Osobe koje budu cijepljene ovoga petka u Općoj bolnici Nova Gradiška trebaju doći po drugu dozu 3. srpnja 2021. g. (subota).

NAČELNK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Marko Šimić, dipl.iur.

Preuzmi PDF