Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Europska nagrada za MORH-ov film “Mi smo Hrvatska vojska”

Riječ je o kratkom filmu produciranom povodom 30. obljetnice utemeljenja Hrvatske vojske, koji opisuje njezin put od Domovinskog rata pa sve do današnjih dana

Na 41. Kongresu Europskog udruženja vojnih novinara (EMPA), koji se od 5. do 8. listopada održava u Zadru, održan je izbor najboljih vojnonovinarskih tekstova, fotografija i filmova u 2020. godini. U kategoriji najboljeg filma pobijedio je “Mi smo Hrvatska vojska” u produkciji Odjela multimedijalnih sadržaja Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

iječ je o kratkom filmu produciranom povodom 30. obljetnice utemeljenja Hrvatske vojske, koji opisuje njezin put od Domovinskog rata u kojem je obranila i oslobodila Hrvatsku, pa sve do današnjih dana.

U sklopu Kongresa EMPA-e, sudionicima su u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” prikazane neke od sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, što je uključivalo i atraktivnu obučno-vježbovnu demonstraciju akroskupine “Krila Oluje”.

Na ovogodišnjem kongresu, čiji je domaćin i suorganizator Ministarstvo obrane RH, sudjeluje 30 članova EMPA-e iz deset zemalja, uključujući djelatnike Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. Prvi hrvatski vojnostručni časopis Hrvatski vojnik u punopravnom je članstvu EMPA-e od 2002. godine.

Preuzmi PDF