Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljublje

„Vukovarski Camino“ supružnika Oršulić

Nakon što su u vremenu od 8. svibnja do 4. lipnja ove godine prošli hodočašće „Put Svetog Jakova“ – pješačenja do Santiaga de Compostele u Španjolskoj (Camino) dug 790 km, dvoje poznatih novogradiških liječnika, bračni par Vesna i Dražen Oršulić, ovih dana su krenuli na svoj „Vukovarski Camino“ dug 142 km, od Nove Gradiške do Vukovara. Dok ovaj tekst pripremamo oni su pred Vukovarom gdje će se u četvrtak uključiti u „Kolonu sjećanja“, gdje će ih dočekati njihova djeca, pa će se automobilom zajedno vratiti kući. Evo što nam je u kraćem telefonskom razgovoru uz ostalo rekla dr. Vesna:

„Puni smo predivnih dojmova i zahvaljujemo se obiteljima kod kojih smo prenoćili u: Starom Slatiniku, Podvinju, Vrpolju, Velikoj Kopanici i Ivankovu, ali i brojnim nepoznatim ljudima koji su nam putem davali potporu, a neki su i pješačili s nama dio puta. Nakon što smo se vratili u lipnju sa našeg velikog hodočašća u Španjolskoj, osjećali smo se jako ponosno ali i iscrpljeno. Odlučili smo sada ići do Vukovara u spomen na žrtve tog našeg Grada Heroja, za našu Hrvatsku. Put je kraći ali prilično iscrpljujući, no izdržat ćemo jer i ovog puta znamo što nam je cilj. Ne smijemo nikada zaboraviti poginule hrvatske branitelje koji su dali živote za Hrvatsku ali i onu djecu i druge žrtve toga grada koji su bili nedužni a prošli su takve patnje i stradanja. Nikada se to ne smije zaboraviti“. – kaže gospođa Vesna.

Dražen Oršulić je dr.med.,spec.pulmolog i Vesna Oršulić dr.med. specijalist obiteljske medicine i gestalt psihoterapeut i  uposleni su u Općoj bolnici Nova Gradiška. Gospođa Vesna je do sada objavila i knjigu : „Moja ratna priča: Štraseri“ u kojoj uz ostalo govori o svome sudjelovanju u Domovinskom ratu a objavila je i knjigu „Priče iz ordinacije i pokoja erotska“ u kojoj je pisala o svojim iskustvima rada s pacijentima.

A.Brađašević

Preuzmi PDF