Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

Novo ulaganje u novogradiški Industrijski park – danas potpisan ugovor o novoj investiciji, prva zapošljavanja u EJOT-u već tijekom ove godine

Novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Mladen Mikolčević i predsjednica Gradskog vijeća i direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević danas su s predstavnikom njemačke tvrtke EJOT gosp. Miroslavom Matanovićem potpisali ugovor o novom ulaganju, kupnji 78 tisuća kvadratnih metara prostora u IPNG-u i gradnji proizvodnog pogona te tvrtke u novogradiškom Industrijskom parku.

Riječ je o njemačkoj tvrtki koja ima preko 3500 zaposlenih i oko 600 milijuna eura godišnjih prihoda i diljem EU imaju svoje tvornice i poslovne partnere. Nakon dogovora koji je s predstavnicima Nove Gradiške bio postignut na nedavnoj prvoj međunarodnoj konferenciji kojom su u Novoj Gradiški promovirane mogućnosti IPNG-a, ubrzo su uslijedili konkretni dogovori, pregovori i konkretiziranje planiranog projekta koji će u konačnici omogućiti zapošljavanje nekoliko stotina osoba.

Kako je rečeno, gradnja pogona počinje već u lipnju ove godine, a ove godine već će biti i odabrano prvih stotinjak radnika koji moraju u inozemstvu proći obuku rada na strojevima koji proizvode plastične dijelove opreme za građevinarstvo.

Investitori su izuzetno zadovoljni onim što im je omogućeno u Novoj Gradiški, pa su se odlučili za tu investiciju u Hrvatskoj umjesto u Turskoj i nekoliko drugih zemalja koje su bile u užem izboru.

„Sve što proizvedemo od građevinskih profila u Novoj Gradiški izvoziti ćemo na inozemno tržište. Imamo osigurano tržište, planiramo u prvom krugu zaposliti oko 120 osoba a potom imati tendenciju daljnjeg rada i zapošljavanja. Odmah krećemo s projektiranjem i ishođenjem dozvola za gradnju a prvi proizvodi iz našeg pogona bi trebali krenuti na tržište sredinom slijedeće godine. Izuzetno smo zadovoljni odnosnom Grada Nove Gradiške prema nama, što bi mogao biti primjer i svima drugima koji žele privući poslovne investicije u svoje sredine” – rekao je uz ostalo gospodin Matanović.

Pogledajte i foto galeriju i video zapis o ovom događaju.

Autori: A.Brađašević i M.Strinavić

Preuzmi PDF