Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Novogradiški branitelji i dalje pomažu stradalima na Banovini

Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade -pukovnije Nova Gradiška su među prvima, nakon katastrofalnog potresa na Banovini, krenuli s akcijama pomoći stradalima, tako što su mjesecima ondje dovozili humanitarnu pomoć, hranu odjeću, higijenske potrepštine, te pomagali na poslovima popravka krovišta. Zanimljivo je kako i sada ondje pomažu nakon dugo vremena.

„Da, odazvali smo se pozivu Ministarstva hrvatskih branitelja i programu „Banovina” te smo odlučili jednom bivšem hrvatskom branitelju, konkretno bivšem policajcu Luki Gajdaku iz sela Šatonja, 9 km od Gline, pomoći oko uređenja njegovog stambenog prostora koji je potpuno devastiran. Ministarstvo nam je odobrilo iznos od 10 tisuća kuna te smo mu ovih dana završili novu kupaonicu koja mu je neophodna i s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.”- rekao nam je predsjednik UHBDR 121. b.p.NG Damir Matošević.

O tome kakao su to uspjeli upitali smo dvojicu članova Udruge: Ivana Josipovića i Zlatka Devedžića koji su ondje odlazili pomagati. O tome nam je Zlatko rekao slijedeće: „Kolega Ivan i ja smo ondje bili nekoliko puta, te smo pomagali vodoinstalaterima i keramičarima i ekipi iz Petrinje koja je angažirana i plaćena za taj posao. Bilo je tu jako puno posla jer je trebalo sve isprazniti i očistiti i raditi sve ispočetka. Ponosni smo što smo tom našem ratnom suborcu pomogli jer doista je u jako teškoj situaciji. Prima malu mirovnu i obolio je, pa smo eto učinili dobro djelo. Hvala Ministarstvu branitelja što je prepoznalo potrebu izdvojiti sredstva za ovakve akcije. Već se dogovaramo za slijedeće slične akcije, pomažemo svima, no ipak nam najdraže pomoći nekome toko je poput nas prošao ratne strahote i branio je Hrvatsku. To je naša dužnost i obveza.”- kaže Zlatko.

Preuzmi PDF