Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

6. emisija Vrijednosti Domovinskog rata – gost dr.sc. Ante Nazor

Dobar dan poštovani slušatelji evo nas na početku 6. emisije iz serija Vrijednosti Domovinskog rata u programu Domoljubnog radija UHBDR121. brigade – pukovnije Nova Gradiška. U današnjoj emisiji gost nam je dr. znanosti Ante Nazor ravnatelj Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Dana 19. svibnja ove godine, povodom obilježavanja Dana državnosti u Novoj Gradiški, GO HDZ-a upriličila je javno predavanje dr. Ante Nazora s temom „O uzrocima Domovinskog rata – oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu s naglaskom na VRO „Bljesak” i „Oluja”„.

U Župnoj dvorani Župe BZBDM okupio se znatan broj posjetitelja koji su sa zanimanjem popratili spomenuto predavanje, većina njih su bili nekadašnji hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, a bili smo tu i mi sa Domoljubnog radija te našim mikrofonom snimili taj događaj. U današnjoj emisiji čut ćete veći dio kazivanja dr. Nazora.

Emisiju započinjemo uvodnim riječima ravnateljice novogradiške Gimnazije prof. Ljiljane Ptačnik , koja je predstavila dr. Nazora, a potom prelazimo na samo predavanje.

Ukoliko niste u mogućnosti slušati u live-streamingu, emisiju možete u bilo koje vrijeme preuzeti ili poslušati na linku

https://voca.ro/1clxi12h9rQt

„Domoljubni radio” Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade -pukovnije Nova Gradiška uspješno je aplicirao na natječaj Agencije za elektroničke medije RH, pa će kao i prošle godine u svom radijskom programu emitirati 20 radijskih emisija iz tematske cjeline: „Povijesno vjerodostojno vrednovanje Domovinskog rata”. Ciklus emisija nosi naziv „Vrijednosti Domovinskog rata” omogućila je potpora koja je ostvarena zahvaljujući sredstvima Fonda za poticanje pluralizama i raznovrsnosti u elektroničkim medijima. Kako bi emisije bile što više slušane, svaku od njih postavljamo i na linkove za slobodno preuzimanje nakon redovnog emitiranja. Tako se one mogu slušati i preuzimati i izvan termina kada su u redovnom programu. Planirano je emitiranje emisija je inače jednom tjedno i to četvrtkom od 13 sati u programu „Domoljubnog radija”.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF