Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljublje

Čestitka ministra Medveda povodom Dana Hrvatske vojske

Prenosimo čestitku sa službenog portala Ministarstva hrvatskih branitelja

Pokazali smo da se snaga vojske ne mjeri brojem vojnika ni količinom oružja, nego srcem domoljuba

S ponosom se prisjećamo 28. svibnja 1991. i svečanog postrojavanja Zbora narodne garde, iz kojega je izrasla pobjednička Hrvatska vojska.

Taj prizor našem narodu osnažio je uvjerenje da ćemo ostvariti san o samostalnoj i slobodnoj hrvatskoj državi. I da postoje ljudi koji su za taj cilj spremni boriti se pa i umrijeti.

Hrvatski branitelji i dragovoljaci, redarstvenici i vojnici, jake snage MUP-a i ZNG-a – pokazali smo da se snaga vojske ne mjeri brojem vojnika ni količinom oružja, nego srcem domoljuba.

To hrabro srce naših branitelja, uz mudro političko i vojno vodstvo na čelu s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, dovelo nas je do konačne pobjede u Domovinskom ratu.

U obrani i oslobađanju naše domovine mnogi hrvatski branitelji žrtvovali su svoje živote za našu slobodu i neovisnost. Njima dugujemo vječnu zahvalnost, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su časno izvojevali našu pobjedu.

Hrvatska vojska izrasla je u suvremenu oružanu silu, koja je danas spremna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima. Od branitelja domovine hrvatski vojnici postali su čuvari mira diljem svijeta, ali prije svega jamac naše sigurnosti.

Spremni i osposobljeni za sve zadaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu, koji vjeruje Hrvatskoj vojsci. To povjerenje najsnažnije obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu.

Pripadnicima naše pobjedničke Hrvatske vojske i svim hrvatskim braniteljima čestitam Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske – ostanimo zauvijek domovini vjerni!

U spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te u zahvalu svim hrvatskim braniteljima koji su bili spremni na žrtvu za domovinu, donosimo spot Klape HRM-a Sveti Juraj „Ratnici svjetla“ (link).

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Preuzmi PDF