Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBraniteljiNekategorizirano

11. emisija iz serijala o povijesno vjerodostojnom prikazivanju događaja iz vremena Domovinskog rata – gost – bivši gardist Tihomir Pišonić

Tihomir Pišonić je dragovoljac Domovinskog rata iz Davora. Bio je pripadnik 3. gardijske brigade koja je nakon preustroja postala 5. gardijska brigada HV –Hrvatski sokolovi. Tihomir je prošao mnoga ratišta, od novogradiškog, pa nadalje. On je100% invalid Domovinskog rata koji je stradao na Južnom bojištu gdje je oslijepio od o ozljeda od eksplozija ručnih bombi.

Za zasluge u ratu je odlikovan najvišim vojnim odličjima, no kako kaže, najveća životna nagrada mu je supruga, obitelj, troje djece i unuče. Jedna njegova kći je ponosno krenula njegovim stopama, završila Vojnu akademiju te postala poručnica koja uskoro očekuje i unapređenje.

Svima iz obitelji, rodbine i poznanika, Tihomir je uzor i ponos. Bila nam je čast i zadovoljstvo ovih dana  razgovarati sa Tihomirom u njegovom domu u Davoru, pa vam svakako preporučujemo ovu emisiju za preslušavanje. Emisiju možete poslušati ili preuzeti s linka u nastavku:

https://voca.ro/1gmrMpkRGOlq

Antun Brađašević

Preuzmi PDF