Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

19. emisija iz serijala Povijesno vjerodostojno vrednovanje Domovinskog rata – Dan branitelja BPŽ

Današnju emisiju posvetili smo ovogodišnjem obilježavanju Dana hrvatskih branitelja BPŽ-

Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije koji je ovih dana svečano obilježen nizom prigodnih sadržaja, spomen je na 16. rujna 1991. godine kada je tadašnja brodska vojarna, u kojoj su bili pripadnici tzv. JNA, stavljena pod nadzor hrvatskih branitelja.

Tijekom Domovinskog rata diljem hrvatskih ratišta poginulo je 768 branitelja s područja Brodsko-posavske županije pri čemu je njih više od 400 bilo s područja bivše općine Slavonski Brod. Za sve poginule, nestale umrle branitelje iz Domovinskog rata održana je i sveta misa zadušnica u kapeli svete Ane. Svečano je bilo i kod spomen obilježja poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila lampione, počevši od udruga roditelja i djece poginulih branitelja s područja BPŽ, preko predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, do izaslanstva Brodsko-posavske županiej i Grada Slavonskog Broda, izaslanika Vlade RH, Hrvatskog sabora, Ministarstva obrane RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH, predstavnika političkih stranaka s područja BPŽ, do učenika OŠ iz Sibinja. Nakon toga je u Domu HVIDR-e bio zajednički objed kom prigodom su se okupljenim predstavnicima braniteljskih udruga prigodnim riječima obratili: predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ Branko Cindrić, župan BPŽ Danijel Marušić i izaslanik predsjednika Vlade RH general u miru Josip Lucić nekadašnji načelnik Glavnog stožera OS RH.

Poslušajte ovu 19. emisiju iz serijala na „Domoljubnom radiju“ UHBDR121.b.p.NG. Ukoliko niste u mogućnosti čuti emisiju u izravnom programu, to učinite klikom na lINK u nastavku teksta u bilo koje vrijeme.

https://voca.ro/1mk0PQZlLcVu

Antun Brađašević

Preuzmi PDF