Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

32. obljetnica Akcije „ŠAGOVINA 91“ – hrabrost i odvažnost hrvatskih branitelja se ne zaboravlja

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije pod pokroviteljstvom Županije Brodsko-posavske i Općine Cernik organizirala je danas obilježavanje 32. obljetnice oslobađanja Mašićke Šagovine. Događaju je bio nazočan veliki broj uglednih gostiju i posjetitelja, a izvrstan nositelj organizacije je bila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška.

Nakon okupljanja uzvanika je u Šagovini Cerničkoj uslijedio je odlazak kod spomen-obilježja u Mašićkoj Šagovini. U 11 sati je bila sveta misa zadušnica u crkvi sv. Luke za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. U 12 sati je uslijedilo polaganje vijenaca i komemoracija kod spomenika poginulim hrvatskim branitelima u Šagovini Cerničkoj, uz prigodan komemorativni program kom prigodom su se nazočnima obratili: predstavnici Općine Cernik, izaslanik župana Brodsko-posavske županije, predstavnik gostiju, branitelja i učenika iz Zagreba, zapovjednik 121. brigade HV, te predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja. U programu su vrlo lijepim kazivanjem tekstova i domoljubnih pjesama sudjelovali učenici OŠ Matija Gubec iz Cernika.

Na ovaj vrlo lijep i dostojanstven način prije svega odano je poštovanje i spomen 13-torici poginulih hrvatskih branitelja koji su poginuli u Akciji „Šagovina 91“ kojom su hrvatski branitelji pokazali kako će uspješno obraniti hrvatski teritorij i zauvijek protjerati neprijateljske srpske paravojne postojbe sa tada privremeno okupiranog teritorija.

O ovom događaju u programu „Domoljubnog radija“ UHBDR121.b.p.NG ovih dana ćete moći poslušati i posebnu radijsku emisiju u kojoj ćete moći čuti integralnu tonsku reportažu sa ovog današnjeg događaja. Sada razgledajte poveću galeriju fotografija.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF