Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBraniteljiDomoljublje

Obilježena 32. obljenica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška danas je organizirala obilježavanje 32. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Odličan nositelj organizacije bila je naša Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška.

Nakon okupljanja uzvanika u novogradiškom Domu hrvatskih branitelja u mimohodu se pošlo do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu gdje su položeni vijenci i zapaljeni lampioni te uslijedila minuta šutnje i molitva.

Kao što možete vidjeti u galeriji fotografija, ovom događaju bili su nazočni predstavnici Brodsko-posavake županije, Grada Nove Gradiške, Policijske uprave BPŽ, pukovnik Ivan Babić u ime braniteljskih zagrebačkih postrojbi koje su bile na novogradiškom ratištu tijekom Domovinskog rata, te čelnici i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa novogradiškog područja.

Sve je proteklo u dostojanstvenom i ponosnom ozračju uz sjećanje na veliku žrtvu naših poginulih hrvatskih branitelja i na povijesto posebno značajne datume kao što su: Dan međunarodnog priznanje RH i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF