Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

IN MEMORIAM Luka Lagundžija 1966. – 2024.god.

IN MEMORIAM Luka Lagundžija 1966. – 2024.god.

U 59 godini nakon kraće i teške bolesti preminuo je Luka Lagundžija – radioamaterski znak 9A4LL. Već je u srednjoj školi, kada je postao radioamater, znao da je sebe tu našao. Radioamaterizam mu je bio jedan od glavnih životnih pravaca i opredjeljenja te uz ljubav prema Domovini i izbora životnog zanimanja. Najviše je volio UKV i Psunj „Sveto brdo“ kako je govorio. U klubu je prošao sve funkcije, a sada je bio na mjestu predsjednika Nadzornog odbora Radio kluba Nova Gradiška 9a1aay.

„Luka hvala ti za sve što si učinio za naš klub. Posljednji pozdrav 73 i SK, LUKA 9A4LL SK uvijek si s nama!“- poručuju njegovi prijatelji novogradiški radioamateri.   

Ispraćaj je na Gradskom groblju u Novoj Gradiški u srijedu 7. kolovoza u 14 sati. Prije toga je komemoracija u novogradiškom Vatrogasnom domu s početkom u 12 i 30.

Ovome sjećanju koje su pripremile njegove kolege radioamateri dodajmo i ovo:

Luka Lagundžija je bio hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, jedan od zapovjednika voda veze  121. brigade HV te je u Hrvatskoj vojsci bio izuzetno poštovan, posebice tijekom Domovinskog rata zbog svog znanja, dobrog karaktera i prijateljstva te beskompromisne borbe za slobodu Hrvatske.

Antun Brađašević

Zahvaljujemo kolegama radioamaterima na fotografijama i tekstu a u ime UHBDR121-b-p-NG izražavamo najiskreniju sućut Lukinoj rodbini i prijateljima.

Preuzmi PDF