Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljublje

28. Godišnjica pogibije general-bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla

Foto Grad Vukovar

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, danas smo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odali počast istinskim herojima obrane našega grada.

S posebnim poštovanjem prisjećamo se heroja Domovinskog rata, general-bojnika Blage Zadre te bojnika Alfreda Hilla koji su na današnji dan 1991. godine, braneći i boreći se za Hrvatsku, dali svoje živote.

General – bojnik Blago Zadro, čovjek je koji je govorio ne samo riječima, nego i djelima. Čovjek je to koji je odbijao nositi zaštitni prsluk jer ga njegovi vojnici nisu imali. Blago Zadro je vječna inspiracija, utjelovljenje temeljnih ljudskih vrijednosti, kvaliteta i vrlina. On je i danas među nama, a u prilog tome govori i činjenica kako su na 28. obljetnicu njegove tragične pogibije u Vukovar pristigli ljudi iz najudaljenijih krajeva Hrvatske.

Sve ono s čim se danas borimo i susrećemo, nije ništa u odnosu na 1991. godinu. Hrabrost koju neki ističu, ništa je u usporedbi s hrabrošću koja je bila potrebna u tim vremenima. Stoga, primjer koji svi trebamo slijediti možemo pronaći upravo u imenu, riječima i djelima general – bojnika Blage Zadre i svih branitelja i heroja Domovinskog rata, komentirao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava., piše Kamenjar

Preuzmi PDF