Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

28. naraštaj polaznika Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” u Novoj Gradiški

Danas su Novu Gradišku posjetili pripadnici 28. naraštaja polaznika Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro”.

Zapovjedno stožerna škola , kako je istakao časnik za izobrazbu bojnik Željko Đurković, bavi se izobrazbom dočasnika i časnika u dva programa, Integranska zapovjedno stožerna izobrazba i Vojno strukovna izobrazba časnika u funkcionalnim područjima.

Težište ove izobrazbe usmjereno je na planiranje, pripremu, organizaciju i provedbu operacija u zemlji te operacija koje provodi NATO,UN i EU.

Osim polaznika Oružanih snaga Republike Hrvatske, u izobrazbi sudjeluju i pripadnici vojski drugih zemalja, Mađarske,Bosne i Hercegovine,Sjedinjenih Američkih Država,Francuske,Kosova,Crne Gore,Makedonije i Ukrajine.

U ime domaćina, Grada Nove Gradiške, polaznike je pozdravio Vlatko Greiner koordinator za braniteljske udruge Grada Nove Gradiške te im se zahvalio na posjeti. U svom obraćanju, zahvalio se Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske vojske, zapovjedništvu Zapovjedno stožerne škole na odabiru Nove Gradiške, kao jedne od točaka, za izobrazbu časnika i dočasnika i time odali priznanje Gradu Novoj Gradiški i svim hrvatskim braniteljima novogradiškog kraja za njihov doprinos u Domovinskom ratu.

Preuzmi PDF