Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Grad i okolica

Obilazak radova

U ponedjeljak je župan Danijel Marušić u pratnji zamjenika Stjepana Bošnjakovića i ravnatelja ŽUC-a BPŽ Antuna Dukića, obišao nekoliko aktualnih cestovnih lokacija gdje su u tijeku završni radovi odnosno nalaze se  gradilišta ŽUC-a. Krenulo se sa zapadne strane od Bodegraja u Općini Okučani. Ondje su završeni radovi obnove kolnika u dužini 2,58 km u vrijednosti od 1.659.616 kuna. Ugledne goste dočekao je načelnik općine Okučani, Aca Vidaković: -“Ovdje je sagrađena vrlo značajna i prometna ulica. Ovih dana taj posao je uspješno okončan pa zahvaljujem na odlično obavljenom poslu“ –rekao je Vidaković.

U Novoj Gradiški delegaciju je dočekao gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić sa nekolicinom svojih najbližih suradnika te uz ostalo u izjavi za novinare rekao: „Radovi ovdje na Trgu kralja Tomislava su kao što vidite pri  kraju, a vrijednost posla je1.800.000 kuna. Hvala županu i BPŽ što se zalažu da kvalitetno riješimo ovaj dio infrastrukture. Mi smo u Novoj Gradiški imali 6 problematičnih prometnih točaka koje smo detektirali prije nekoliko godina. Ovdje je bilo puno prometnih problema i ovaj kružni tok je četvrta točka koju rješavamo. Ostaju nam još dvije koje ćemo riješiti sljedeće godine, a to su postavljanje semafora na raskrižju kod TANGA i kružni tok kod Pauna,.”-rekao je gradonačelnik Grgić.

Župan Danijel Marušić koji živi u Novoj Gradiški nije krio zadovoljstvo što se na ovakav način rješavaju akutni novogradiški proetni problemi te posebno naglasio: “Županijska uprava za ceste je puno ulagala u cestogradnju na području Nove Gradiške, od kružnog toka kod Kauflanda, postavljanja semafora na križanju kod FINE  i rekonstrukcije Potočne ulice na kojoj će se iduće godine završiti radovi na dijelu kod TANGA. Sve je to pridonijelo sigurnosti u prometu, ali i novom i ljepšem izgledu grada na što sam i osobno ponosan.” – rekao je župan.

Aktualne radove u Novoj Gradiški je novinarima prokomentirao i ravnatelj ŽUC-a Antun Dukić -“ Ovih dana ovaj posao oko gradnje kružnog toka bit će uspješno okončan i sve će biti pušteno u  promet.“- rekao je Dukić.

Nakon Bodegraja i Nove Gradiške nastavljen je obilazak dionice ceste Bebrina – Slavonski Kobaš i radova na izgradnji dionice ceste Mala Kopanica – Novi Grad.

Preuzmi PDF