Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

700 radnika Đure Đakovića od danas u štrajku

Kako su izvjestili iz Sindikata metalaca, od danas je 700 radnika Đure Đaković u štrajku i trajat će sve do isplate plaća.

U Grupi ĐĐ pet je trgovačkih društava; ĐĐ Strojna obrada i Energetika su isplatili plaće dok ostala tri društva nisu. Sindikat je pokrenuo postupak mirenja koje nije uspjelo te su se i formalno stekli uvjeti za štrajk.

U Sindikatu kažu da je do otežanog poslovanja došlo zbog otkazivanja financiranja Zagrebačke banke, nepostojanje zamjenske banke koja bi pratila poslovanje Industrijskih rješenja, Specijalnih vozila i Grupe Đuro Đaković što je osnovni razlog neisplate plaća.

O neisplati plaća oglasila se i Uprava Đure Đakovića,

“Ovim putem izvještavamo investicijsku javnost da Izdavatelj, kao i dva od četiri njegova povezana društva, po dospijeću nisu uspjela isplatiti plaću radnicima za rujan 2019. godine, i to zbog nedostatka financijskih sredstava na računima poslodavaca. U navedenim društvima trenutno su u tijeku postupci Zakonom i Kolektivnim ugovorom predviđeni za ovakve situacije. Ni jedno od društava koja nisu isplatila plaću nema blokiran račun te poslodavci intenzivno poduzimaju niz aktivnosti kako bi u što skorijem roku ispunili obvezu isplate plaće.

Problem s likvidnošću, uslijed kojeg je došlo do nemogućnosti isplate plaća, uzrokovan je nedostatkom adekvatnog financiranja proizvodnje. Grupacija navedeni problem pokušava riješiti kroz intenzivne pregovore s potencijalnim kreditorima kao i kroz plan daljnjeg restrukturiranja”, piše u priopćenju Đuro Đaković Grupe.

Preuzmi PDF