Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

Mr. Ljiljana Lukačević: Oduvijek sam vjerovala da će se to dogoditi…

Opća bolnica Nova Gradiška i 13 braniteljskih udruga pokrenule su inicijativu za pokretanje postupka dobivanja statusa veteranske bolnice.

O svemu se očitovala na svom facebook profilu i mr. Ljiljana Lukačević specijalist kliničke psihologije u Općoj bolnici Nova Gradiška i voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata .

– Oduvijek sam vjerovala da će se ovo dogoditi…kad-tad!
I eto – na dnevnom redu sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije sazvane za 4. studenog 2019.g. našla se inicijativa Opće bolnice Nova Gradiška i 13 udruga proizašlih iz Domovinskog rata za pokretanje postupka dobivanja statusa veteranske bolnice!
Ne zamjerite mi sentimentalnost kad je u pitanju naša novogradiška bolnica. Svjedok sam vremena kad je doista bila ratna bolnica na prvoj crti bojišta i primjera nemjerljivog profesionalnog i ljudskog doprinosa humanosti i hrabrosti zdravstvene struke.
Nažalost, svjedok sam i vremena kad smo se za njenu opstojnost morali boriti u novijoj povijesti, jer je ishitrenom i neargumentiranom Odlukom Vlade RH u prosincu 2013. godine pripojena Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod“. Zajedno s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, građanima, izvršnom i predstavničkom vlasti Grada Nove Gradiške, borili smo se za nju mirnim prosvjedima i peticijom, u kojoj je u samo dva dana prikupljeno više od pet tisuća potpisa građana.
I ne sumjam da će Županijska skupština Brodsko-posavske županije biti “ZA”! , napisala je na svom facebook profilu

Preuzmi PDF