Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Branitelji

Negoslavci: Terenskim istraživanjem pronađeni posmrtni ostaci iz Domovinskog rata

Provedbom terenskih istraživanja u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci dvije osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata

Provedbom terenskih istraživanja na pravoslavnom groblju u Negoslavcima pronađeni su posmrtni ostaci dvije osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata.

Nakon ekshumacije provedene 14. studenoga 2019. godine, posmrtni ostaci su prevezeni za Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije.

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima, od 27. rujna 2019. godine neprekidno provodi terenske izvide i istraživanja na području hrvatskoga Podunavlja.

U tom su razdoblju izvidi i istraživanja provedeni na 12 lokacija na području Dalja, farme „Marinovci“, Laslova, kao i Ovčare, Sotina i Negoslavaca, za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata. Pri tom, izuzev lokacije u Negoslavcima, na preostalim lokacijama nisu potvrđena inicijalna saznanja te se istraživanja nastavljaju i u predstojećem razdoblju.

Podsjetimo, Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Preuzmi PDF