Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021“

Ministar Banožić i admiral Hranj nazočit će na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.”

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj nazočit će u petak, 18. lipnja 2021. na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.” koje će se održati na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju.

Službeni program počinje u 11.00 sati.

Ovogodišnje natjecanje provodi se u čast 30. godišnjice ustrojavanja Hrvatske vojske u duljini od 30 kilometara i uz moto „30 kilometara za 30 godina Hrvatske vojske“.

Na natjecanju će sudjelovati ukupno 73 natjecatelja (51 iz Hrvatske vojske, 10 iz Ministarstva unutarnjih poslova RH te 12 iz oružanih snaga država saveznika i partnera (Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske Republike, Republike Kosovo, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država te Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske).

Krećući se stazom, natjecatelji na sebi nose obveznu opremu i naoružanje ukupne težine 17 kilograma i pritom svladavaju dvanaest vojničkih zadaća (disciplina) raspoređenih na 12 radnih točaka. Najspremniji pripadnik je onaj koji prvi prođe zadanu stazu, ispuni sve zadaće na radnim točkama i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja.

Zainteresiranim predstavnicima medija bit će omogućeno praćenje utrke u cijelosti (od starta do cilja) ili djelomično praćenje utrke (jedna radna točka i cilj), praćenje dočeka natjecatelja na cilju i proglašenje pobjednika.

Pozivamo predstavnike medija koji žele pratiti utrku u cijelosti (od starta do cilja) da dođu u petak, 18. lipnja 2021. na prijavnicu vojnog poligona „Eugen Kvaternik“ Slunj najkasnije do 06:15 sati, a predstavnike medija koji žele djelomično pratiti utrku (jednu radnu točke i cilj), pozivamo da dođu najkasnije do 10:30 sati. Prijevoz novinara od prijavnice do radnih točaka natjecanja je osiguran.

Izvor MORH

Preuzmi PDF