Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Aktualno

Nakon afere “streljivo”, Šundov i Krstičević ponovo u problemima zbog HRZ-a

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov u utorak je izvijestio kako su imali novu aferu u vojsci. Naime, Šudov je rekao da su ovih dana imali i nestegovno ponašanje trojice pripadnika Oružanih snaga u Austriji, koje su odmah povukli u Hrvatsku. Nedopušteno su konzumirali alkohol.

“Piloti su nedopušteno konzumirali alkohol i odmah su vraćeni iz Austrije u Hrvatsku. To su instruktori letenja, imamo kvalitetnu vojsku, netko će ih zamijeniti. Mi u vojsci imamo nultu toleranciju na alkohol”, objasnio je.

Ministar obrane Damir Krstičević danas je rekao kako su na prijedlog načelnika Glavnog stožera OS-a RH generala zbora Mirka Šundova i uz suglasnost predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović smijenili cijelu liniju zapovijedanja povezanu s prijevozom švercera oružja u zrakoplovnoj bazi Zemunik. Piše Nacional

M.S.

“Danas smo smijenili cijelu liniju zapovijedanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu (HRZ), od zapovjednika voda vojne policije, preko zapovjednika letačkog voda, zatim zapovjednik eskadrile i zapovjednik baze. Na njihova mjesta su došli novi zapovjednici”, kazao je ministar Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedanja EU-om u Osijeku. Piše Nacional.

Preuzmi PDF