Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

VIDEO – Podnesena kaznena prijava zbog zločina u srbijanskoj agresiji: Institucije nikad ništa nisu napravile oko stravične likvidacije Martine Štefančić (4)

U Vukovaru je danas održana izvanredna konferencija za medije kojoj su organizatori Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar s obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Tema konferencije bila je podnošenje kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina koji su 20/21.03.1992 godine ubili Bernardicu Štefančić (52), Martinu Štefančić (4) i teško smrtno ranili Željka Štefančića (32), samo zato sto su bili Hrvati.

Na konferenciji su prvi puta izneseni detalji i dokazi ovog ratnog zločina za kojeg u Hrvatskoj nije nikada službeno pokrenuta istraga. Način i izvršenje događaja prezentirao je suspendirani istražitelj i član Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Nikola Kajkić. Posebno potresno bilo je vidjeti fotografije i dokumente koje je javnost imati priliku prvi puta vidjeti. Kaznenu prijavu podnesena je iz razloga jer ovaj zločin nikada nije prijavljen od strane hrvatskih institucija, a samim tim niti procesuiran, nisu znali tko ga je počinio nego je sve otkriveno tek našim angažmanom i istragom, kaže vukovarska braniteljica Zorica Gregurić.

Svi su upoznati s ubojstvom obitelji Zec koji zločin je prijavljen, procesuiran, otkiveni počinitelji ubojice osuđene i izdržali kaznu. S druge strane imamo obitelj Štefančić i monstruozno djelo ratnog zločina nad 4-godišnjom Martinom i njenom bakom Bernardicom. Smrtno ranjen Željko Štefančić s više prostrijelnih rana. Nikada ovaj zločin nije javno prezentiran, ovaj zločin nije nikad prijavljen, istražen niti počinitelji procesuirani, počinitelji nisu osuđeni, niti su izdržavali kaznu. Zločin nad obitelji Zec, s druge strane zločin nad Hrvatima malom Martinom i bakom Bernardicom. Osuđujemo sustav koji je za obitelj Zec prijavio, napravio očevid, počinitelji su osuđeni i kaznu izdržali, dok za obitelj Hrvata ubojstvo djevojčice Marine i bake Bernardice nije učinio NIŠTA! Ubojice slobodno žive i dolaze u Hrvatsku itd.… većina njih. Jedan se ubio 2008 godine jer je imao po izjavama svjedoka.Piše hrvatska-danas

Na konferenciji su govorili:

Nikola Kajkić, otac Zdenko, stric Željko Štefančić, pomajka Ljerka i Franjo Šoljić.

Danas je u Vukovaru održana izvanredna konferencija za medije kojoj su organizatori Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar sa obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Tema konferencije bila je: Podnošenje kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina koji su 20/21.03.1992 godine ubili Bernardicu Štefančić (52), Martinu Štefančić (4) i teško smrtno ranili Željka Štefančića (32), samo zato sto su bili Hrvati.Na konferenciji su prvi puta iznijeti detalji i dokazi ovog ratnog zločina za kojeg u Hrvatskoj nije nikada službeno pokrenuta istraga. Način i izvršenje događaja prezentirao je suspendirani istražitelj i član Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata gospodin Nikola Kajkić. Posebno potresno bilo je vidjeti fotografije i dokumente koje je javnost imati priliku prvi puta vidjeti. Kaznenu prijavu podnesena je iz razloga jer ovaj zločin nikada nije prijavljen od strane hrvatskih institucija, a samim tim niti procesuiran, nisu znali tko ga je počinio nego je sve otkriveno tek našim angažmanom i istragom.Svi su upoznati s ubojstvom obitelji Zec koji zločin je prijavljen, procesuiran, otkiveni počinitelji ubojice osuđene i izdržali kaznu. S druge strane imamo obitelj Štefančić i monstruozno djelo ratnog zločina nad 4-godišnjom Martinom i njenom bakom Bernardicom. Smrtno ranjen Željko Štefančić s više prostrijelnih rana. Nikada ovaj zločin nije javno prezentiran, ovaj zločin nije nikad prijavljen, istražen niti počinitelji procesuirani, počinitelji nisu osuđeni, niti su izdržavali kaznu. Zločin nad obitelji Zec, s druge strane zločin nad Hrvatima malom Martinom i bakom Bernardicom. Osuđujemo sustav koji je za obitelj Zec prijavio, napravio očevid, počinitelji su osuđeni i kaznu izdržali, dok za obitelj Hrvata ubojstvo djevojčice Marine i bake Bernardice nije učinio NIŠTA! Ubojice slobodno žive i dolaze u Hrvatsku itd.… većina njih. Jedan se ubio 2008 godine jer je imao po izjavama svjedoka.Na konferenciji su govorili:Nikola Kajkić, otac Zdenko, stric Željko Štefančić, pomajka Ljerka i Franjo Šoljić.

Posted by Zorica Gregurić on 2019 m. lapkričio 29 d., penktadienis

Preuzmi PDF