Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGrad i okolica

Pametno investirana proračunska sredstva BPŽ

Danas u Velikoj županijskoj vijećnici Brodsko-posavske županije bilježimo događaj vrijedan pozornosti zbog kojeg bi trebalo i čestitati svim vijećnicima Županijske skupštine kao i čelnicima Županije ili drugim riječima svima koji su u toj ideji sudjelovali, bilo kao inicijatori ili realizatori.

Danas su potpisani ugovori sa 38 studenata i studentica medicinskih fakulteta porijeklom s područja naše BPŽ ( neki na prvoj, a neki na stalim godinama studija, sve do onih koji su na završnoj 6. godini i uskoro će diplomirati). Oni će u ovoj akademskoj godini dobivati 10 mjeseci po 1500 kuna što će njima i njihvim roditeljima itekako pomoći kada je riječ o plaćanju njihvoog stanovanja, prehrane, prijevoza, itd.

U jednoj od točaka potpisanog ugovora studenti su se obvezali da će stipendiju vratiti jednom godinom svoga rada (kada postanu liječnici) na području BPŽ.

Gostoprimstvo i zahvalu studentima iskazali su svojim riječima i nazočnošću županijski čelnici: župan Danijel Marušić, njegovi zamjenici Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković te pročelnica Klara Šćuka. Otvoreno se može reći kako od ovoa svi imaju koristi, kako studenti i njihove obitelji, tako i naša BPŽ koja si osigurava visokoškolovani i stručan medicinski kadar za budućnost, za medicinske ustanove u koje je upravo ove godine uz sredstva fondova EU i sama uložila velika sredstva.

Odlično je rekao župan Marušić „Ljudi, odnosno vi, vi ste najveća vrijednost. Što će nam vrhunske bolnice ako nema tko u njima raditi?“ To je tako iskreno i točno rečeno.

Još je jedan moment zanimljiv a to je činjenica da su sredstva umjesto za 35 planiranih, dodjeljena za njih 38 odnosno stipendije su dobili svi koji su iz zatražili. U županijskom proračunu za ovu namjenu je osigurano 570.000 kuna na godišnjoj razini.

„Ovim programom BPŽ želi zadržati mlade buduće liječnike na području BPŽ, a ujedno i riješiti sve veći nedostatak liječničkog osoblja u našim bolnicama, domovima zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama.“- na svom Facebook profilu o današnjem događaju je napisao zamjenik župana Stjepan Bošnjaković.

Ovo je doista lijepa novogodišnja čestitka, a za ideju i izvedbu Županija zaslužuje ne „peticu“ nego čistu „desetku“. Svaka Vam čast!

Preuzmi PDF