Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Grad i okolica

Održana preventivna sjednica Stožera CZ Brodsko-posavske županije

Slavonski Brod, 1 veljače 2020. Prema naputku Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o preventivnom sazivanju županijskih Stožera civilne zaštite, a vezano uz pojavu koronavirusa u nekim svjetskim zemljama, danas je s početkom u 10,00 sati zasjedao i uži sastav Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, kojem su, uz načelnika Stjepana Bošnjakovića, nazočili i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ, predstavnici slavonskobrodske i novogradiške opće bolnice, predstavnici Zavoda za hitnu medicinu, Službe 112, policije i Crvenog križa. 

Na sastanku je zaključeno kako su sve službe pripravne, dobro kapacitirane i umrežene za eventualno postupanje. U svakodnevnom su kontaktu nadležnim institucijama na nacionalnoj razini, Ministarstvom zdravstva, Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo i  Hrvatskom zavodom za hitnu medicinu. S obzirom na blizinu graničnih prijelaza, nije zabilježen niti jedan slučaj kontaminacije, a time ni potrebe za karantenom.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije je u pripravnosti, a o svim aktivnostima redovito će izvještavati javnost ukoliko se za to ukaže potreba.

Mario Strinavić

Preuzmi PDF