Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGrad i okolicaNekategorizirano

Pobjednici Katoličke malonogometne lige

Potaknuti informacijama kako su mladi novokapelački sportaši- katolički vjernici bili uspješni na jednom zanimljivom sportskom natjecanju, kontaktirali smo Filipa Cindrića, člana ekipe pobjednika koji nam je uz ostalo rekao:

„Katolička malonogometna liga Požeške biskupije ove godine okupila je momčadi iz 21 župe diljem Biskupije koje su bile podijeljene u četiri skupine iz kojih su po dvije najbolje ekipe ostvarile plasman u završnicu, odnosno četvrtfinale. Župa Blažene Djevice Marije Nova Kapela bila je smještena u skupinu D zajedno sa ekipama iz Velike (Župa sv. Augustina Biskupa), Voćina (Župa Pohoda BDM), Požege (Župa sv. Terezije Avilske) i Lukača (Župa sv. Luke Evanđelista). Nakon odigranih utakmicama u skupinama, Župa BDM Nova Kapela je ostvarila plasman u završnicu KMNL osvojivši drugo mjesto u skupini (2 pobjede, 1 neriješeno, 1 poraz), dok je  Župa Pohoda BDM iz Voćina osvojila prvo mjesto u skupini. 

Rezultati u skupini: Župa BDM – Župa Pohoda BDM Voćin 1:2, Župa BDM – Župa  sv. Luke Evanđelista Lukač 5:0, Župa BDM –  Župa sv. Augustina Biskupa Velika 2:2, Župa BDM – Župa sv. Terezije Avilske Požega 5:2. 

U četvrtfinalu Župa BDM Nova Kapela je igrala sa Župom sv. Barbare iz Jakšića te je pobijedila nakon izvođenja šesteraca. Nakon isteka regularnog dijela bilo je 1:1, a nakon udaraca sa 6 m ukupan rezultat bio je 4:3. Prošle godine je Župa sv. Barbara pobijedila Župu BDM u finalu istog natjecanja 3:2.

U polufinalu Župa BDM Nova Kapela je igrala sa Župom sv. Emerika iz Oriovca te pobijedila 1:0. Finalnu utakmicu Župa BDM Nova Kapela dobila je 3:0 bez borbe protiv Župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica zbog toga što su se dečki iz Našica morali vratiti kući radi obaveza u velikom nogometu pa je samim time polufinalna utakmica sa Župom sv. Emerika iz Oriovca bila odlučujuća za plasman na državnu završnicu Katoliče malonogometne lige 2019./2020. čiji će domaćin biti Zadarska nadbiskupija 4.-7.6.2020. 

Igrači koji su nastupali za Župu BDM kroz natjecanje: Mirko Čičak (igrač i voditelj), Antun Čičak, Ivan Turkalj, David Turkalj, Ivan Ergović, Matej Brkić, Luka Balić, Bruno Bošković, Marko Ralašić, Nikola Cindrić, Filip Cindrić.

Igrači koji su bili na završnici i na slici su: Gornji red: Filip Cindrić, Ivan Ergović, Mirko Čičak; Donji red: Luka Balić, Matej Brkić, Ivan Turkalj. (Fotografija pod nazivom KMNL)

Pobjeda je posvećena poginulom Juri Bogdanoviću koji je prošle godine nastupao s njima na Katoličkoj ligi . FiliP se zahvaljuje župniku vlč. Goranu Mitroviću i župnom vikaru vlč. Kristijanu Periću koji su pomogli pri organizaciji i bez čije potpore ne bi ni nastupili na KMNL.

Preuzmi PDF