Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

O problemima obrazovanja i zapošljavanja

Danas je u Slavonskom Brodu održan okrugli stol naziva ‘Život obrtnika/ica – od kvalitetnog obrazovanja do sigurne budućnosti’, u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije. Evo što je o tom sastanku rekla predsjednica spomenutog Povjerenstva Zdenka Bošnjak.


U posebnoj izjavi za novinsktvo o temi sastanka više je rekla i jedna od sudionica, ravnateljica slavonskobrodske Obrtničke škole Anita Holub

Sastanku su bili nazočni i predstavnici s novogradiškog područja, evo što je rekao Tomislav Šimić predsjednik novogradiškog Udruženja obrtnika.

„S danom 31.12.2019. imamo 2150 obrta na području naše županije, od čega 755 u kojima su žene vlasnice. To je 33 posto udjela u obrtništvu. Žene se odlučuju na samozapošljavanje kako bi osigurale egzistenciju i omogućile si ostanak u našem gradu gdje će biti same sebi gazdarice, ali i raditi ono što najbolje znaju i umiju.” rekla je Jelena Ivaniš predsjednica Županijske obrtničke komore te dodala i slijedeće:

U raspravi o spomentoj temi sudjelovao je i prof. Mijo Matošević ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, evo što je on uz ostalo rekao:

Preuzmi PDF