Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGrad i okolica

Sedam novooboljelih u BPŽ, uskoro nove mjere borbe protiv Korone

SEDAM NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

 PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(08.07.2020.)

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije sedam (7) je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2. Uz jedan importirani slučaj iz inozemstva, ostalih šest slučajeva povezani su sa javnim i privatnim okupljanjima na području Brodsko-posavske županije. Dvije pozitivne osobe povezane su sa javnim okupljanjem (Čobanijada) u naselju Podcrkavlje na kojemu je već ranije potvrđeno više pozitivnih slučajeva. Tri pozitivne osobe povezane su sa jednim privatnim okupljanjem na području Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više desetaka zaraženih osoba. Jedna pozitivna osoba također je bila na jednom privatnom okupljanju, ali za nju još traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je moguće zaražena.  

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 90, dok je broj aktivnih slučajeva 45.   

Tijekom ovog tjedna nabavljene su i isporučene dodatne količine zaštitne opreme za zdravstvene ustanove te ustanove u sustavu socijalne skrbi. Također, od sutra (09. srpnja) ponovo se aktiviraju i s radom započinju COVID-19 ambulante pri Domovima zdravlja Slavonski Brod i Nova Gradiška.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju  uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, a u cilju rasterećenja zdravstvenih ustanova (bolnica), Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije donio je „Odluku o aktiviranju COVID-19 ambulanti u djelatnosti obiteljske/opće medicine na području Brodsko-posavske županije”.

Izdvojene COVID-19 ambulante uspostavljaju se pri Domovima zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, a u njima će se građanima osigurati slijedeće usluge:

§  informiranje/savjetovanje građana putem dostupnog telefona

pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost virusom SARS-CoV-2

uzimanje briseva u dogovoru s epidemiološkom službom

kontaktiranje i obavještavanje testiranih osoba o rezultatima testiranja

COVID-19 ambulante započinju s radom u četvrtak, 09. srpnja 2020. godine s radnim vremenom od 09,00 – 17,00 sati i to na slijedećim lokacijama:

SLAVONSKI BROD: Trg hrvatskog proljeća 3 (pored autobusnog kolodvora)

Tel: 035/411-004

NOVA GRADIŠKA: M. A. Reljkovića 7 (u dvorištu Doma zdravlja)

Tel: 035/627-159 i 098/340-525

Preuzmi PDF