Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljubljeGrad i okolica

Obilježen Dan hrvatskih branitelja općine Nova Kapela /FOTO GALERIJA

Najkrvaviji ratni dan grada Nove Gradiške, 21. rujan 1991. godine ujedno je i Dan hrvatskih branitelja općine Nova Kapela jer je toga dana stradao najveći broj hrvatskih branitelja s toga područja u jednom danu.

Već niz godina na taj dan se u Novoj Kapeli održava prigodna komemorativna svečanost. Tako su jučer položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima, zatim je u župnoj crkvi služena sveta misa zadušnica. Upriličen je i prijateljski nogometni susret između veteranskih ekipa iz Gornjih Bogićevaca i Nove Kapele te je bila zajednička večera u Hrvatskom domu, kom prigodom je o velikoj žrtvi hrvatskih branitelja s područja općine Nova Kapela govorio Željko Kovačić predsjednik novokapelačkog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata BPŽ. Misu je predvodio noovokapelački župni vikar Kristijan Perić a uz roditelje poginulih hrvatskih branitelja ističemo i nazočnost načelnika općine Ivana Šmita te predsjednika Općinskog vijeća Ante Žagrića.

I ovog puta u pomoći oko organizacije događaja puno su pomogli članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune Nova Gradiška na čelu s predsjednikom Draženom Rossi te blagajnikom Draženom Pišonićem. Branitelji su i ovog puta bili posebno oduševljeni jer je došao i brigadir Željko Žgela jedan od ratnih zapovjednika novogradiške 121. brigade HV. Dostojanstveno i ponosno, branitelji i članovi njihovih obitelji, prisjetili su se hrabrih hrvatskih ratnika koji su stali u obranu domovine u prvim danima Domovinskog rata.

„Dok smo živi na današnji dan ćemo se posebno prisjećati naših poginulih prijatelja, naših dragovoljaca i hrvatskih vitezova”.-rekao je uz ostalo Željko Kovačić u prigodnom govoru.

Preuzmi PDF