Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

18 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI 1 OSOBA PREMINULA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 118 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (41), općina Vrpolje (7), grad Nova Gradiška i općina Garčin (po 5) općina Bebrina (4), općine Bukovlje, Gornja Vrba, Nova Kapela, Podcrkavlje i Sibinj (po 3), općine Klakar i Oriovac (po 2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Brodski Stupnik, Cernik, Okučani, Rešetari, Sikirevci, Slavonski Šamac i Velika Kopanica. Za preostalih 30 osoba epidemiološka obrada je u tijeku. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.637, dok je broj aktivnih slučajeva 594.

U slavonskobrodskoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1948. godište) koja je imala i druge komorbiditete. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 12.

Hospitalizirano je ukupno 45 osoba (5 osoba više nego prethodni dan). U slavonskobrodskoj bolnici hospitalizirano je 36 osoba, a u novogradiškoj bolnici 9 osoba (8 pozitivnih i jedna na COVID suspektna osoba). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 757 osoba (146 osoba manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 136 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima. Kod 18 gospodarskih subjekata evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u caffe barovima (9), u trgovinama raznim (7), u noćnim klubovima (1) i u ostalim ugostiteljskim objektima (1) te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF