Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

17 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(31.01.2021.)

17 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška te općine Gundinci i Vrpolje (po 2) te općine Brodski Stupnik, Oriovac, Rešetari, Sibinj, Sikirevci i Staro Petrovo Selo (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.918, dok je broj aktivnih slučajeva 120. U tjednu na izmaku evidentirano je ukupno 139 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (174) od 20 %, a ovaj tjedan je ujedno i sedmi uzastopni tjedan sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini. Tijekom siječnja evidentirane su ukupno 894 zaražene osobe na području Brodsko-posavske županije što je trostruko manje u odnosu na prosinac (2.640) i studeni (2.960). Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 99, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 221. 

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba (Ž – 1929.) u Općoj bolnici Nova Gradiška. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 130. Hospitalizirano je ukupno 67 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 54 osobe, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isti kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 661 osoba (28 osoba manje nego prethodni dan).

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF