Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

27 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(26.02.2021.)

27 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 27 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (10), općine Cernik i Nova Kapela (po 3), grad Slavonski Brod i općina Dragalić (po 2) te općine Brodski Stupnik, Klakar, Okučani, Rešetari, Sibinj, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.358, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 160 na 165. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 101, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 194.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirana je ukupno 41 osoba (6 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 627 osoba (36 osoba više nego prethodni dan).

Danas je održana i redovna sjednica županijskog Stožera CZ na kojoj je razmotrena trenutna epidemiološka situacija te provedba Plana cijepljenja protiv COVID-19. Također je i zaključeno da se Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije, koja je na snazi do 28. veljače, neće dalje produžavati.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF