Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

21 NOVA POZITIVNA OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(06.03.2021.)

21 NOVA POZITIVNA OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je 21 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): općina Rešetari (7), grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška i općina Dragalić (po 2) te općine Gornji Bogićevci, Okučani, Podcrkavlje, Stara Gradiška i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.533, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 157 na 162. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 109, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 209.  

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1937.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 150. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 21 osoba, a u novogradiškoj bolnici 22 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 583 osobe (18 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF