Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

11 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(07.03.2021.)

11 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): općina Rešetari (5), grad Nova Gradiška (4) te grad Slavonski Brod i općina Okučani (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.544, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 162 na 152.

U tjednu na izmaku evidentirane su ukupno 134 nove zaražene osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (155) od 14 %. Tako je, nakon dva uzastopna tjedna s tendencijom porasta broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini, u ovom tjednu zabilježeno smanjenje broja novih zaraženih osoba. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 96, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 208.  

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 47 osoba (4 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 21 osoba, a u novogradiškoj bolnici 26 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 561 osoba (22 osobe manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF