Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

49 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

ZA 21.03.2021.

49 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

JEDNA PREMINULA OSOBA OD COVID-19

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 49 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (14), grad Slavonski Brod (11), općine Garčin i Stara Gradiška (po 4), općina Podcrkavlje (3), općine Bukovlje, Cernik, Oriovac i Vrpolje (po 2) te općine Bebrina, Nova Kapela, Rešetari, Sibinj i Vrbje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.821, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 162 na 186.

U tjednu na izmaku evidentirane su ukupno 162 nove zaražene osobe na području Brodsko-posavske županije što predstavlja povećanje u odnosu na prethodni tjedan (115) od 41 %. Nakon dva uzastopna tjedna u prvoj polovici ožujka sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini, u ovom je tjednu zabilježeno značajno povećanje tjednog broja novih zaraženih osoba. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 117, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 200.  

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1939.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165. Hospitalizirano je ukupno 47 osoba (1 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 23 osobe, a u novogradiškoj bolnici 24 osobe. Četiri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 570 osoba (6 osoba manje nego prethodni dan). 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF