Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Svečana dodjela diploma 2. naraštaju vođa HV-a u Kninu

Polaznicima 2. naraštaja obuke za razvoj vođa, Središta za razvoj vođa “Marko Babić” nakon završne 88 kilometara duge hodnje od Udbine do Knina, u srijedu 2. lipnja 2021. godine na kninskoj su tvrđavi svečano uručene značke i diplome o uspješno završenoj obuci.

Dvodnevna hodnja bila je vrhunac njihove zahtjevne šestotjedne obuke koja je započela 26. travnja, a tijekom nje 49 polaznika među kojima i dvije polaznice obuke te djelatnici Središta za razvoj vođa “Marko Babić” na čelu sa zapovjednikom pukovnikom Ivanom Vukelićem, prošli su područje Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Ovo je četvrti naraštaj budućih vođa od osnutka Središta, od čega su prva dva naraštaja završila pilot-obuku.

Svečanoj završnoj ceremoniji u Kninu nazočili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas te prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec, koji su polaznicima uručili diplome.

Čestitke na uspješno završenoj obuci polaznicima je uputio načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj istaknuvši kako je obuka koju su prošli bila kombinacija novih znanja, vještina i velikih fizičkih napora te je izrazio svoje uvjerenje kako ih je ona pripremila za dužnost vođe u modernoj Hrvatskoj vojsci. “Kad preuzmete dužnost u postrojbama, vodite znanjem, snagom argumenata, profesionalnim pristupom zadaćama, motivacijom i vlastitim primjerom”, poručio je novim vojnim vođama admiral Hranj.

Više na LINKU

Izvor_ MORH

Preuzmi PDF