Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

Uskoro kreće projekt „Zaželi 10 za 60″

Nakon provedbe natječaja za odabir uposlenica koje će raditi na projektu „Zaželi 10 za 60”, održan je ovih dana i prvi sastanak sa odabranima ženama, te su upoznate sa svojim obvezama i pravima. Povjerenstvo za izbor je razmotrilo svih 40-tak pristiglih zamolbi te temeljem odgovarajućih kriterija odabralo 10. Odluku su potvrdili i članovi Izvršnog odbora UHBDR 121.b.p.NG, pa će, kako se očekuje, posao s korisnicima krenuti 1. kolovoza. Sastankom s odabranim uposlenicama i osobama koje će brinuti o administrativnoj provedbi projekta predsjedavao je Damir Matošević predsjednik UHBDR 121.b.p.NG.

Ukratko ponovimo kako je riječ o provedbi dijela programa ZAŽELI 2 Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Poanta je provođenje socijalnog programa u zajednici, u trajanju od godine dana, a to znači pomaže se osobama starije životne dobi (njih ukupno 60) o kojima brine 10 žena koje su bile u evidenciji Zavoda za zapošljavanje kao nezaposlene. Evo što su o tome napisali na Facebooku:

„Održali smo prvi sastanak s našim budućim zaposlenicama i korisnicama projekta. Na sastanku je predsjednik UHBDR 121. brigade – pukovnije NG pozdravio sve prisutne i čestitao im na odabiru među više od 40 pristiglih prijava. Naglasio je važnost uključivanja braniteljske populacije u ovakvu vrstu projekata uslijed izazova s kojima se ta populacija suočava, naročito u današnje vrijeme; te im je zaželio puno sreće i uspjeha u radu. Nakon uvodnog dijela, voditeljica našeg projekta Lidija, podijelila je potrebnu dokumentaciju budućim korisnicama, upoznala ih s ciljevima projekta i uvjetima za uključivanje krajnjih korisnika_ica, te strpljivo odgovarala na njihova brojna pitanja. Jedva čekamo započeti s radom.”

Antun Brađašević

Preuzmi PDF