Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

„Zaželi – 10 za 60“ – uručeni paketi krajnjim korisnicima_icama

druga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška od 23. lipnja 2021. provodi projekt „Zaželi – 10 za 60“ koji je odgovor na poziv Zaželi-program zapošljavanja žena – faza II. Kroz projekt zaposleno je 10 teže zapošljivih žena s područja nekoliko JLS-ova: Grada Nova Gradiška, općina Davor, Dragalić, Rešetari i Vrbje čiji je posao pružanje usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih žitelja s istih područja.

U sklopu projekta radnice koje su zaposlene na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnijem položaju redovito obilaze svoje krajnje korisnike_ice te im svaki mjesec dostavljaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine. Tako smo ovaj tjedan obradovali naše krajnje korisnike i korisnice, te su u sklopu podjele paketa krajnje korisnike_ice obišli predsjednik naše Udruge Damir Matošević, voditeljica i koordinatorica projekta, uručili im pakete, te kroz razgovor s korisnicima_icama saznali u kojim područjima ostvarivanja raznih socijalnih prava im treba pomoć, kako bismo što bolje odgovorili na njihove potrebe i utjecali na podizanje kvalitete njihova života.

Projektom je planirana i osigurana nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za cijelo vrijeme trajanja pružanja usluge pomoći u kući kako bi osigurali našim korisnicima_icama uštede u kućnim budžetima. Krajnji su korisnici_ice iznimno zadovoljni s kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama te smatraju da su im sredstva koja im koordinatorica i radnice dostave od velike važnosti, kako njima, tako i radnicama koje se brinu za čistoću njihovog doma.

Podsjetimo, ovaj projekt je financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sa stopostotnom stopom sufinanciranja u iznosu od 928.650,00 kn. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Preuzmi PDF