Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljublje

Uz obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana

Dr. Franjo Tuđman, hrvatski povjesničar, akademik HAZU, državnik, prvi predsjednik suverene i samostalne Republike Hrvatske i vrhovnik Hrvatske vojske rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću. Svake godine povodom obljetnice njegovog rođenja u Novoj Gradiški mu se odaje počast. Kako nam javlja prof. Ante Vukšić predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja grada Nove Gradiške, tako će biti i ove godine.

U subotu u 12 sati, predstavnici 9 braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s novogradiškog područja, položit će vijence i zapaliti lampione pored Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim, preminulim i nestalim hrvatskim branitelja te pored spomen biste dr. Franji Tuđmanu u gradu Novoj Gradiški.

Prof. Vukšić također poziva sve koji su u mogućnosti neka istoga dana ali ranije, u 10 sati, dođu i na Vrebino Brdo u Novoj Gradiški gdje će se također upriličiti kraća prigodna komemoracijska svečanost koju organiziraju predstavnici Udruge ratnih veterana 121. brigade HV, koju vodi gospodin Mato Modrić.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF